BOUW & RENOVATIE          BADKAMERS EN TOILETTEN          ZEKERHEDEN          SUBSIDIES          MILIEU          REFERENTIES          LINKS      AANBOUW        DAK        ZOLDER        DAKVENSTERS EN DAKKAPELLEN        DAKTERRAS        ISOLEREN

Subsidies

Indien u duurzaam en energiebesparend verbouwt is het mogelijk dat uw gemeente u hiervoor beloont met subsidie. Neem hierover contact op met de gemeente. Ook voor de verbouwing van een monumentale woning of het aanpassen van een woning voor gehandicapten of senioren, kan subsidie worden aangevraagd. Voor de verbouwing neemt u contact op met Frank Wouterse, één van de vooraanstaande aannemers uit Utrecht.

Subsidie voor rijksmonument

Als u in het bezit bent van een rijksmonumentenpand kunt u wellicht een deel van de verbouwingskosten aftrekken. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden.

De aftrek geldt bijvoorbeeld alleen voor rijksmonumentenpanden, dus niet voor gemeentelijke of provinciale monumenten of panden die deel uitmaken van een beschermd dorps- of stadsgezicht. Als u van plan bent werkzaamheden aan uw rijksmonumentenpand uit te voeren, kunt u de belastingdienst vragen om vooraf vast te stellen welke kosten aftrekbaar zijn. U kunt kosten uitsluitend aftrekken als het gaat om onderhoudskosten waarmee u uw pand in bruikbare staat houdt.

Laag btw-tarief

Vanaf 1 januari 2000 heeft de overheid besloten om het btw-tarief op schilder- en stukadoorswerk te verlagen om de werkgelegenheid te bevorderen. Tot 15 september 2009 gold het lage btw-tarief van 6% voor schilder- en stukadoorswerk aan particuliere woningen van ten minste vijftien jaar oud. Met ingang van die datum is het verlaagde btw-tarief verder uitgebreid. Het is nu van toepassing op het schilder- en stukadoorswerk aan woningen ouder dan 2 jaar.

Subsidieregeling isolatieglas

De overheid wil eigenaar-bewoners stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen in de eigen woning. Specifiek voor het laten plaatsen van isolatieglas heeft het Ministerie voor Wonen Wijken en Integratie een budget van € 45 miljoen beschikbaar gesteld. Met ingang van 1 oktober 2009 zal de Tijdelijke subsidieregeling isolatieglas in werking treden.

Ouderdomsverklaring

De belastingdienst eist dat in gevallen van het lage tarief in de administratie van de ondernemer een schriftelijke verklaring van de opdrachtgever inzake de ouderdom van de woning voorkomt. Deze verklaring moet ingevuld en ondertekent worden door opdrachtgever.

Download hier ouderdomsverklaring :

BTW Ouderdomsverklaring

 

Belastingdinst


 

 


Afbouw
AfbouwAftimmeren
SchilderSausen
PleisterenBoven verdieping
SchilderAfbouw
StucadoorStucadoor