BOUW & RENOVATIE          BADKAMERS EN TOILETTEN          ZEKERHEDEN          SUBSIDIES          MILIEU          REFERENTIES          LINKS      AANBOUW        DAK        ZOLDER        DAKVENSTERS EN DAKKAPELLEN        DAKTERRAS        ISOLEREN

Plaatsen dakraam en/of dakkapel?

Voor gebruik van de zolder als hobbyruimte en/of opslagruimte is het plaatsen van een dakraam wellicht een betere keus dan een dakkapel. Een dakraam is eenvoudiger aan te brengen, goedkoper en vergt minder materiaal, waardoor het ook vanuit milieu oogpunt gunstiger is. Gaat het om een verwarmde leefruimte of slaapkamer, dan is het aanbrengen van een goed geïsoleerde dakkapel zinvol, vanwege de extra bruikbare ruimte met stahoogte in de dakkapel. Dikwijls is er naast het plaatsen van de dakkapel ook nog de wens, om de ontstane extra ruimte nuttig in te delen, zodat er b.v. een extra slaapkamer en studeer of werkkamer ontstaat.

Bij een dakkapel is het altijd wenselijk om zo min mogelijk onderhoud te hebben op deze van buiten moeilijk bereikbare plek. Daarom worden de ramen in dakkapellen vaak uitgevoerd in draai-kiepramen en wordt de betimmering uitgevoerd uit onderhoudsvrij materiaal passend bij uw woning.

 

 

 

 

 

 


Velux

Vaculux

Plato

Keralit
VeluxDampremmer
AftimmerenDakkapel
Dakkapel