BOUW & RENOVATIE          BADKAMERS EN TOILETTEN          ZEKERHEDEN          SUBSIDIES          MILIEU          REFERENTIES          LINKS      AANBOUW        DAK        ZOLDER        DAKVENSTERS EN DAKKAPELLEN        DAKTERRAS        ISOLEREN

Isoleren en besparen

Door uw woning goed te isoleren kunt u jaarlijks veel geld besparen. De investering die nodig is verdient u in veel gevallen terug via een lagere energierekening. Met een slecht geïsoleerde woning stookt u namelijk vooral voor de buitenlucht. Via ramen, muren, het dak en de vloer van de begane grond verliest een woning warmte. Isolatie van deze oppervlakten vermindert het warmteverlies en verbetert het leefcomfort in huis. Het is belangrijk dat er wordt gekozen voor isolatiemateriaal met hoge isolatiewaarde, de zogeheten R-waarde; dat zorgt voor hogere besparing. Het soort materiaal en de dikte bepalen die R-waarde.

Voor een gezond klimaat in huis is ventilatie noodzakelijk, om ophoping van vocht en schadelijke gassen te voorkomen.

Let op!. Door verkeerd isoleren kan uw dakconstructie namelijk aangetast raken met alle gevolgen van dien.

Vocht vanuit de binnenzijde van het gebouw
In een gebouw wordt veel vocht geproduceerd. Neem als voorbeeld een woning. Een mens produceert gemiddeld 2,5 liter vocht per dag (door douchen, koken, transpireren, enz.) dat als waterdamp in de woning terechtkomt. Deze waterdamp zal een uitweg zoeken naar de koudere lucht met een lagere luchtvochtigheid (dampdiffusie).

Om te voorkomen dat de warme, vochtige lucht in de constructie dringt, dienen met name daken en gevels aan de binnenzijde voorzien te zijn van een dampremmende folie. Deze folie dient te worden toegepast in combinatie met een goede luchtdichting. Het in het gebouw aanwezige vocht zal de ruimte dan via natuurlijke of mechanische ventilatie verlaten.

Mocht u advies willen over isolatie in een huis of ander gebouw. Neem dan contact op met uw aannemersbedrijf uit Utrecht.

Isover

IsoBouw

Rockwool

Kingspan

Unidek

VBI

Alkreflax

Knauf insulation